,

Топ 10 на най-романтичните места в Европа

В месеца на любовта и виното тръгвам мислено на пътешествие сред някои от най-романтичните места в Европа. Избрала съм повече градове, които обаче не отстъпват на чудните природни гледки и забележителности. Всяко едно от местата по-долу влизат не само в личния ми списък, а и във всички известни класации на романтичните места в Европа.

Да започваме с романтична дестинация №1!

  • Париж, Франция
Париж, Франция

Класика в жанра, но определено има защо. Всеки си спомня (или си мечтае) за Париж с различни чувства в сърцето си, но съм сигурна, че във всеки има поне по мъничко любов за този паметен град. 

Баретите, багетите, сиренето, виното, изкуството и архитектурата. Любовта. Париж е всичко това и още толкова много. 

Несъмнено е градът на любовта, независимо как го интерпретира всеки. 

  • Верона, Италия
Верона, Италия. Романтични места в Европа.

Градът на Ромео и Жулиета несъмнено е една от най-романтичните дестинации в Европа. Бих казала, че за мен цяла Италия е романтична и е перфектното място за една почивка за двойки, но ако трябва да се огранича само до едно място там, то определено бих избрала Верона. Тесни калдъръмени улички, история, цветни площади, осеяни с цветя, вино и много любов – това е Верона. 

А и да не забравяме къщата на любовта, която се намира във Верона – къщата на Жулиета и новият символ на града.

  • Брюж, Белгия
Брюж, Белгия

Наричан още „Малката Венеция” заради каналите и десетките си красиви мостове, Брюж представлява една средновековна приказка, която си струва да се види. „Ако не си бил в Брюж, все едно не си бил в Белгия“ – казват някои, а аз ще добавя, че ако си бил в Брюж, все едно си обиколил Белгия. В това малко градче има стотици невероятни местенца, които да бъдат посетени. Освен това дегустациите в Брюж са абсолютно задължителни. Чудите се какво да дегустирате? Всичко! Вино, бира, шоколад, дори и сирена. Изборът е ваш. 

  • Амстердам, Нидерландия
Амстердам, Нидерландия. Романтични места в Европа

Градът на каналите определено е едно от най-интересните места, на които съм била. Атмосферата там наистина е невероятна и не би могла да се пресъздаде никъде другаде. Там възможностите са безброй и винаги има какво да се прави, независимо в коя част на града се намирате.  

  • Единбург, Шотландия
Единбург, Шотландия

Въпреки че Единбург е столица и огромен град с хиляди туристи, там определено романтиката все още е запазена. В Единбург винаги има какво да се види и какво да се прави. Там дните са пъстри, а нощите дълги и незабравими. Ако ви се разглеждат забележителности – има много, ако ви се посещават музеи – също! Ако път предпочитате партитата и нощния живот то пак няма да останете разочаровани и ще си изкарате чудесно.

  • Халщат, Австрия
Халщат, Австрия. Романтични места в Европа

Халщат се смята за едно от най-старите все още обитавани селища в Европа. Днес то е в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Там накъдето и да се обърнеш – все гледка. Толкова е красиво, че всяка снимка е готова да се превърне в картичка, която да разпратиш на всичките си роднини. Всяко местенце е изпипано до най-малкия детайл. 

В Халщат несъмнено можете да намерите усамотение, спокойствие и красота – не е нужно да търсите, целият Халщат е такъв. 

  • Виена, Австрия
Виена, Австрия

Самата австрийска столица представлява романтика. Улиците, архитектурата, изкуството – всичко. Ако искате да споделите романтичен момент можете да изберете разходка с карета в центъра между най-големите забележителности на града. По-малко известният вариант на романтична разходка във Виена е разходката с гондола по Дунава. 

Задължително е и посещението в дворецът Белведере, който днес е превърнат в галерия. Там ще откриете известната картина “Целувката” на Густав Климт, а целувката пред “Целувката” също е задължителна. 

  • Малта
Марсашлок, Малта

Разположена в сърцето на Средиземно море, между Европа и Африка, Малта е изключително привлекателна, екзотична и любопитна дестинация. Въпреки че страната може да се обиколи за около 5 дни, те определено не стигат, за да се налюбуваш на гледките, природата и архитектурата. Романтика може да се открие в повечето места в Малта, затова ми е трудно да назова само един град там. Разходки във Валета, вечери в Слима, круиз до невероятната Синя лагуна на остров Комино, лежерни дни на Гозо, цялата страна е невероятна.

  • Йонийските острови, Гърция
Порто Кацики, Лефкада, Йонийски острови, Гърция. Романтични места в Европа

Като цяло всички острови в Гърция могат да се отбележат като романтична дестинация, но аз реших да се концентрирам върху Йонийските

Йонисйките острови са група от гръцки острови, разпръснати в тюркоазените води на Йонийско море. Те са с обща площ 2307 километра, като групата се състои от 6 големи и множество малки острови. Всички те имат уникална природа, както и невероятни сини плажове, които привличат хиляди туристи всяка година. 

На всички Йонийски острови може да се открият множество забележителности, забавления и романтика.

Тюркоазено сините води са на минути разстояние от почти всяка точка на островите и привличат туристите. За една вълнуваща и романтична почивка препоръчвам круиз по различните острови, по време на който се обикалят няколко различни красиви и цветни места. 

  • Мадрид, Испания
Мадрид, Испания. Романтични места в Европа

Толкова много любов крие Мадрид, трябва просто да я откриете. Всичко, което ви трябва там, са няколко дни, един апартамент, мечта и една голяма любов. Всичко друго ще дойде от самия град. Слънчеви следобедни разходки, изкуство, зашеметяваща архитектура и хубаво вино. Мадрид не разочарова никого.  

Споделете ми кои са най-романтичните места в Европа според вас и кое точно оглавява вашия списък!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *