Niuffa – игри с камъчета

В последния ден (и час) на международния панаир на книгата в НДК се лутах измежду книжните щандове, отрупани с нови и класически заглавия и докато се колебаех дали имам нужда от още нови книги (въпреки че човек винаги има нужда от още нови книги!) погледът ми се спря върху един малък щанд на последния етаж. Той беше интересен и цветен, но там нямаше книги, а имаше… камъчета.

В ъглите на малката маса бяха разпръснати четири различни игри – класическите „Домино“, „Дама“ и „Не се сърди човече“, както и авторската игра „Разкажи ме“, измислена от самата художничка на камъчетата – Христина Етърска. Всички игри са създадени ръчно, внимателно изрисувани върху красиви черноморски камъчета. Всяко от тях носи индивидуалния дух и енергия от създаването им.

Играта „Разкажи ме“ всъщност е много проста. Играта няма правила. Те зависят единствено от участниците в нея и това как самите те искат да играят. Комбинациите от камъчета са безброй. Може да се играе с толкова камъчета, колкото имаме, като не е задължително да имаме всички.

Играта е вдъхновена от американска игра с двустранни карти. Въпреки това идеята на авторката е да създаде нещо подобно, но устойчиво във времето. И така – материалите са ясни и оригинални. По този начин игрите са не само устойчиви, но и се противопоставят на консуматорското мислене на по-голямата част от днешното общество. Въпреки, че камъче с еднакви рисунки може да бъде произведено над 100 пъти и да се притежава от над 100 човека, никога няма да може да се възпроизведе точна реплика на предишното. Всички камъчета са уникални сами по себе си. Всяко едно притежава любовта и вниманието, с които е изработено. По този начин всяко камъче е индивидуално и прави комплекта, който притежавате, уникален.

Niuffa игри с камъчета се стреми да предложи нов и екологичен вариант на едни от най-обичаните класически бордни игри у нас. Едновременно с това, те са интересни, цветни и красиви. Едно чудесно попълнение за дома на всеки, които обича забавлението и игрите. Освен това са подходящи за подарък, който освен всичко друго, може да бъде персонализиран спрямо получателя и неговите предпочитания.

Follow my blog with Bloglovin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *